Contact

Home » Berichten » Test Ride: F-One 1000 frontwing

Test Ride: F-One 1000 frontwing

21-03-2017 •

Geschreven door Natural High ambassador Bart Schijf

Vandaag de F-One 1000 frontwing getest, recht uit het plastic en beschikbaar gesteld door F-One Benelux. 1000 staat voor oppervlakte in vierkante centimeters van de voorvleugel/frontwing. Een flinke jongen dus, geschikt voor SUPfoilen & WINDfoilen….. ik ontdekte dat deze wing zich erg goed leent voor het kitefoilen.

Getest met 95 cm lange carbon mast, 42 cm fuselager en grote stabilizer en 49 carbon foilboard en BanditX 6 meter.

Alle onderdelen (wings/masten/fuselagers) zijn bij F-One uitwisselbaar en aanpasbaar aan level/omstandigheden/discipline waardoor een oneindig aantal mogelijkheden ontstaan.

Door de grote van de vleugel en vorm (redelijk wat sweep en camber) is de wing zeer stabiel met veel en zeer prettig doseerbaren lift, grootste voordeel is dat wing relatief traag is (altijd nog sneller dan een gemiddelde twintip/directional) en hiermee de kiter de tijd geeft om op bijvoorbeeld kitepositie, voetpositie, wateroppervlak, medekiters etc. te concentreren, stapvoets varen is zelfs mogelijk, de snelheidsopbouw is mooi lineair en is prettig snel bereikt.

Enorm geschikt voor de eerste foilmeters (zeker in combinatie met korte mast) maar ook om op lage snelheid tacks/gybes en dergelijke te oefenen of heel relaxed te cruizen. Zeer goede lowwind eigenschappen wat het mogelijk maakt een extreem kleine kite te gebruiken. (tijdens test 10 tot 14 knopen gemeten met flinke choppy omstandigheden) Golfrijden is echt een feestje, doseerbaarheid maar zeer zeker ook de wendbaarheid is zo goed dat golfjes gemakkelijk uitgezocht en afgereden kunnen worden met grote mate van controle in lift, snelheid en hoogte. Ook zo stoked over foilen? check dan ons foil aanbod. Vind je het nog spannend volg dan een hydrofoil kitesurf les bij Natural High.