fbpx
Contact

Veiligheid op het water

Veiligheid op het water

Bij de activiteiten van Natural High staat veiligheid centraal. De lessen worden ten alle tijden gegeven door ISA gecertificeerde instructeur die opgeleid zijn veilig les te kunnen geven. Naast de verantwoordelijkheid die de instructeur heeft is het ook belangrijk dat ieder ander beseft dat we met z’n allen verantwoordelijk zijn voor de veiligheid.

Vanuit de Holland Surfing Association zijn er een aantal veiligheidsnormen opgesteld. Deze zijn opgesplitst in twee delen; omgangstips en voorrangsrichtlijnen. Deze delen wij graag met jullie op onze website.

Omgangstips

Met je medesurfers:
Iedereen die surft doet dit om plezier te hebben en te genieten van de kracht van de natuur. We zijn er dus ook met z’n allen verantwoordelijk voor dat iedereen het naar zijn zin heeft op het water. Respect is hier erg belangrijk. Iedereen maakt fouten en daar mag je elkaar uiteraard op wijzen. Het is wel belangrijk dat dit op een respectvolle manier gebeurt.

Met de natuur
De aarde is een speelplek van ons allemaal en daar moeten we zuinig op zijn. Daarom is het van belang dat je de plek waar je surft achterlaat zoals je het graag ziet als je er komt. Er staan op het strand genoeg prullenbakken en die staan er niet voor niks. Gebruik deze natuurlijk voor je eigen afval, maar waarom ook niet voor het afval dat je op het strand vindt.

Voorrangsregels


Surfer A staat als eerste op de golf en is al aan het surfen. Surfer B is aan het peddelen om de golf te gaan pakken. Surfer A heeft dan voorrang. Surfer B moet dus stoppen met peddel en wachten op de volgende golf. Wanneer surfer B toch zou gaan staan noemen we dat indroppen. Dit is gevaarlijk en wordt ook als respectloos ervaren.

 


Surfer A en surfer B peddelen tegelijker tijd voor dezelfde golf. Surfer A ligt het dichts bij het kritische gedeelte en heeft daarom voorrang. Surfer B moet zich weer terugtrekken uit de golf. A mag gaan staan en de golf uitsurfen.

 


Surfer A is de golf al aan het surfen. Surfer B probeert te gaan staan tussen surfer A en het brekende gedeelte. We gaan er vanuit dat surfer A uit een voorrangspositie is begonnen waardoor hij nog steeds voorrang heeft.

 


Wanneer surfer A al aan het surfen is maar surfer B ligt bij het kritieke gedeelte zal surfer B voorrang hebben. Ondanks dat surfer A als staat ligt surfer B op de voorrangspositie.

 

Beide surfers pakken dezelfde golf, maar surfer A staat op de schouder en surfer B op het schuim. In deze situatie heeft surfer A voorrang en zal surfer B in de richting van het strand moeten surfen.

 

Surfer A surft op de schouder wanneer het schuim hem tijdelijk inhaalt of hij surft in de barrel. Surfer B wilt de golf ook gaan pakken. Surfer A heeft voorrang omdat de mogelijkheid bestaat dat hij de golf nog haalt. In deze situatie moet surfer A door bijvoorbeeld te schreeuwen duidelijk maken dat hij er aankomt.

 

Surfer B valt terwijl hij aan het surfen is, hierdoor krijgt surfer A voorrang en mag hij de golf gewoon pakken.

Leuke combinatie tips