Safety
First

NH-Surfcamps

Om alles tijdens de zomerkampen zo goed en zo veilig mogelijk te laten verlopen, hebben we wat handige informatie over verzekering en veiligheid op een rij gezet.

Verzekering en veiligheid

Alle deelnemers dienen in het bezit te zijn van een reisverzekering. Het is belangrijk dat dit vooraf geregeld wordt, zodat de documentatie op de eerste dag van het kamp bij aanmelding wordt ingeleverd. Let op: niet elke verzekering heeft een dekking voor watersporten. Dat is natuurlijk wel belangrijk voor een surfkamp. Het is mogelijk om een kortlopende reisverzekering in combinatie met een annuleringverzekering aan te schaffen voor een week. Als je al een doorlopende reisverzekering hebt, ga dan voor de zekerheid na bij de reisverzekering of jouw kind ook gedekt is voor watersporten. Deze verzekering is handig om af te sluiten i.v.m. ziektes en eventuele ongevallen.

Veiligheid

Veiligheid gaat voor alles. Daarom werken we bij de NH-Surfcamps uitsluitend met gecertificeerde instructeurs die een uitgebreide opleiding hebben doorlopen en veel ervaring hebben. Daarnaast zijn er ten allen tijden EHBO’ers aanwezig. Om de veiligheid extra te waarborgen hebben wij een maximum van 10 deelnemers per instructeur tijdens een activiteit. Naast de instructeur is de kampmanager ook altijd aanwezig. Met deze werkwijze creëren wij een zo veilig mogelijke surfweek voor de deelnemers.

CONTACTGEGEVENS

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de NH-surfcamps neem dan contact op met onze kampmanager Ramon.

Telefoonnummer: +31 6 41 35 44 89 | 0187 72 39 26
E-mail: surfkampen@natural-high.nl

ATTITUDE VAN KITESURFERS

(naar aanleiding van de theoriecursus)

Doe altijd een pre-flight-check:

SELF RESCUE

Verschillende safety systemen
Er zijn meerdere safety systemen op de markt. Het principe van deze self rescue draait erom dat er één lijn (die waar meestal je safetyleash aan zit) wordt ingehaald en wordt opgerold om de bar. Door deze lijn dus een flink stuk in te korten ten opzichte van de andere lijnen kan de vlieger geen wind meer vangen en zal gedepowerd blijven.

Wat doe ik als mijn leashlijn is gebroken?
Als je leashlijn is gebroken, gaat het bovenstaande niet meer op. Als je alleen deze lijn breekt dan is je vlieger uit ballans en zal altijd op het water terecht komen. Je moet nu een andere lijn oprollen. Rol de lijn ver genoeg op totdat je vlieger compleet gedepowerd is (advies: lengte van je leading edge). Vervolgens kun je de overige lijnen ook oprollen en weer richting je vlieger zwemmen.

Wat doe ik met mijn board? 

Als je geen boardleash gebruikt dan drijft je boardje ook nog ergens. Je zult merken dat je je handen vol hebt met het binnenhalen van je leashlijn en het oprollen van je overige lijnen. Het wordt dus lastig om je board in de gaten te houden of bij je te houden. In het meest ideale geval wordt je boardje door een andere kitesurfer opgepikt, als deze tenminste in de gaten heeft dat je in problemen bent. In het ergste geval zul je het boardje moeten laten drijven, maar ja wat is belangrijker: je vlieger en misschien wel je eigen leven of een boardje? Je kunt ook altijd een extra lijn of een stukje touw meenemen in je trapeze. Dit zou je nu dan kunnen gebruiken als ‘noodboardleash’.

Wat doe ik op diep water? 

In diep water werkt alles precies het zelfde. Alleen omdat je niet kunt staan, kan het behoorlijk zwaar zijn om je leashlijn binnen te halen en je lijnen op te rollen. Ook het omklappen van je kite kan een behoorlijke uitputting zijn. Het is daarom ook niet onverstandig om een zwemvest te dragen als je op diep water gaat kitesurfen, zodat je in ieder geval makkelijker blijft drijven en minder hard hoeft te zwemmen als je een dergelijke reddingsactie moet uitvoeren.

Oefenen! 

Het ziet er allemaal vanzelfsprekend uit. Als je echter in een noodsituatie bent en het waait stevig, dan is het hard werken. Als je dit nog nooit hebt gedaan, is paniek in een noodsituatie een groot gevaar. Het is daarom zinvol om het een keer te oefenen, zodat je precies weet wat je moet doen en hoe je lijnen en vlieger reageren als je dit doet. Het zal nooit je grootste hobby worden, maar het is wel verstandig.

Surfschool

VEILIGHEID OP HET WATER

Bij de activiteiten van Natural High staat veiligheid centraal. De lessen worden ten alle tijden gegeven door ISA gecertificeerde instructeur die opgeleid zijn veilig les te kunnen geven. Naast de verantwoordelijkheid die de instructeur heeft is het ook belangrijk dat ieder ander beseft dat we met z’n allen verantwoordelijk zijn voor de veiligheid.

Vanuit de Holland Surfing Association zijn er een aantal veiligheidsnormen opgesteld. Deze zijn opgesplitst in twee delen; omgangstips en voorrangsrichtlijnen. Deze delen wij graag met jullie op onze website.

OMGANGSTIPS

Met je medesurfers:
Iedereen die surft doet dit om plezier te hebben en te genieten van de kracht van de natuur. We zijn er dus ook met z’n allen verantwoordelijk voor dat iedereen het naar zijn zin heeft op het water. Respect is hier erg belangrijk. Iedereen maakt fouten en daar mag je elkaar uiteraard op wijzen. Het is wel belangrijk dat dit op een respectvolle manier gebeurt.

Met de natuur
De aarde is een speelplek van ons allemaal en daar moeten we zuinig op zijn. Daarom is het van belang dat je de plek waar je surft achterlaat zoals je het graag ziet als je er komt. Er staan op het strand genoeg prullenbakken en die staan er niet voor niks. Gebruik deze natuurlijk voor je eigen afval, maar waarom ook niet voor het afval dat je op het strand vindt.

VOORRANGSREGELS


Surfer A staat als eerste op de golf en is al aan het surfen. Surfer B is aan het peddelen om de golf te gaan pakken. Surfer A heeft dan voorrang. Surfer B moet dus stoppen met peddel en wachten op de volgende golf. Wanneer surfer B toch zou gaan staan noemen we dat indroppen. Dit is gevaarlijk en wordt ook als respectloos ervaren.


Surfer A en surfer B peddelen tegelijker tijd voor dezelfde golf. Surfer A ligt het dichts bij het kritische gedeelte en heeft daarom voorrang. Surfer B moet zich weer terugtrekken uit de golf. A mag gaan staan en de golf uitsurfen.


Surfer A is de golf al aan het surfen. Surfer B probeert te gaan staan tussen surfer A en het brekende gedeelte. We gaan er vanuit dat surfer A uit een voorrangspositie is begonnen waardoor hij nog steeds voorrang heeft.


Wanneer surfer A al aan het surfen is maar surfer B ligt bij het kritieke gedeelte zal surfer B voorrang hebben. Ondanks dat surfer A als staat ligt surfer B op de voorrangspositie.

Beide surfers pakken dezelfde golf, maar surfer A staat op de schouder en surfer B op het schuim. In deze situatie heeft surfer A voorrang en zal surfer B in de richting van het strand moeten surfen.

Surfer A surft op de schouder wanneer het schuim hem tijdelijk inhaalt of hij surft in de barrel. Surfer B wilt de golf ook gaan pakken. Surfer A heeft voorrang omdat de mogelijkheid bestaat dat hij de golf nog haalt. In deze situatie moet surfer A door bijvoorbeeld te schreeuwen duidelijk maken dat hij er aankomt.

Surfer B valt terwijl hij aan het surfen is, hierdoor krijgt surfer A voorrang en mag hij de golf gewoon pakken.