Kiteschool

Inhoud

Kitesurfschool Natural High, Brouwersdam

Welkom bij Kiteschool Natural High op het Noordzeestrand aan de Brouwersdam op de grens van Zeeland en Zuid-Holland. Sinds 1998 hebben wij vele duizenden cursisten klaargestoomd tot vaardige en zelfstandige kitesurfers. De werkwijze van onze kitesurfschool is veilig en uiterst effectief, maar ook relaxed en supergezellig.

Het seizoen van onze kitesurfschool

Het seizoen van onze kiteschool loopt van april tot en met oktober. Tijdens het seizoen ben je van harte welkom om iedere dag te komen kitesurfen. Check hier ons aanbod van kitesurflessen of meld je direct aan via het aanvraagformulier.

De locatie van Kiteschool Natural High 

Het Noordzeestrand op de grens van Zeeland en Zuid-Holland is de perfecte locatie voor een kitesurfschool: Het strand is enorm breed en uitgestrekt, waardoor er alle ruimte is om de kite onder controle te leren krijgen. Daarnaast is het water bij ons ondiep (laag tij), wat het leerproces zeker ten goede komt. De Brouwersdam heeft de meeste zonne-uren van Nederland, en het waait er bijna altijd!

Veiligheid en KNWV erkende kiteschool

Onze kitesurfschool is aangesloten bij het KNWV (Koninklijk Nederlands Watersport Verbond). Dit betekend dat wij erkend les geven, en gemachtigd zijn om certificaten uit te reiken. Onze instructeurs hebben een opleiding gevolgd en hebben uiteindelijk het examen afgelegd bij het KNWV. Hierdoor staan wij voor veiligheid en professionaliteit. Het certificaat wat je uiteindelijk mee naar huis krijgt wordt overal op de wereld erkend, en toont het niveau wat je beheerst. Met dit certificaat kun je huren en kites testen bij verschillende scholen in binnen- en buitenland. Lees meer over veiligheid.

Het materiaal dat wij gebruiken

Wij geven les met het nieuwste materiaal van Slingshot en Fone. Hierdoor heb je altijd les met up to date materiaal volgens de laatste standaarden. De Hardware (wetsuits & trapezes) wordt verzorgd door Mystic. Uitstekend materiaal voor de beginnende kitesurfer, maar ook de doorgewinterde kiter zal hiermee de pan uit rocken op het water.

Onze Beachclub, Surfshop en faciliteiten

Wij beschikken over een eigen Beachclub, waar je kunt bijkomen op ons terras en kunt genieten van uitstekende horeca. In seizoen 2014 kun je gebruik maken van de geheel nieuwe kleedruimtes en genieten van een warme douche na je kiteles in 1 van onze doucheruimtes. In onze Surfshop vind je zowel kitesurfmateriaal als trendy beachwear. Uiteraard hebben we scherpe deals voor onze cursisten!

Meer informatie of direct boeken

Wil je meer informatie ontvangen over onze kitesurfschool op de Brouwersdam in Zeeland of misschien wel direct je kiteles boeken? Vul dan het aanvraagformulier in of neem contact op via:
Telefoonnummer: 06 – 21 52 44 47
Email: school@natural-high.nl

fotos
group session
Get ready..
Student...
Lets go!
A good day
Bodydraggen
De kitesurfpas...
Safety first
Zo doe je dat
Op eigen voeten
Nuttige tips
Off you go
Concentratie
Instructies

videos
Video van onze Kiteschool:

Recensies

Geef hier je beoordeling


Submit your review
* Required Field

kitelessen

Nov 20, 2013 by Geerinckx Raf

Ik heb mogen proeven van een supertof team dat tijd en kennis meegeeft in hun lessen , zowel privé als in groep .
Met verschillende instructors heb ik mijn basisprogramma afgewerkt en daarna nog een dagje met huurmateriaal zelf verder geoefend , en zelfs dan werd ik nog gevolgd en bijgeschaafd door de toffe crew .

Thanks for being so great you guys !!


prive les

Oct 21, 2013 by martin

Na de twee daagse nog een extra prive les genomen, samen met Koen werd de invulling afgesproken. Al met al was de ervaring super ,de mannen waren ontspannen en chill,uitleg duidelijk.

Thanks
weer een nieuwe super sport erbij

Martin


Sep 30, 2013 by Maika

Bij Natural High hebben ze super fijn geholpen met lesgeven en de verhuur en wat ik het beste kon doen omdat ik geen beginner meer was en er dus geen goed pakket voor mij was moest die worden samengesteld. Ik heb twee keer privéles gehad en een dag spullen gehuurd en heb me prima vermaakt hier! Het was ook heel fijn dat ze me gewoon nog tussendoor hebben kunnen zetten aangezien ik van te voren geen afspraak had gemaakt. Ik kom zeker nog een keer terug! :)


kiteles

Sep 16, 2013 by Paul Janssen

Kiten....wie wil het niet kunnen...het ziet er te gek uit. Wanneer je met de les begint dan begrijp je waarom hier twee dagen voor staan. Wat een power zit er in die kite. Bij Natural high hebben ze me dat wel duidelijk gemaakt. De lessen waren gewoon leuk, goed, zoals het hoort. bij de prijs zitten alle spullen in. De uitleg was duidelijk....Echt een aanrader voor iedereen ...wat een te gekke sport


een ervaring rijker

Aug 21, 2013 by Brian

heb een paar prive lessen genomen was wel beetje zenuwachtig maar door de leeraren kwam het zeker goed doordat de leeraren zo lekker op der gemak doen en chill zijn en de beste informatie geven over het kite en op je board staan dat je de zelfvertrouwen krijgt dat je het kan en dat het gaat lukken ben echt blij met wat ik geleerd heb hier bij natural high en nu natuurlijk lekker veel gaan kite surfen

HET WAS TOP!!!! :)

natural high bedankt voor de goede lessen

groetjes aan jullie allemaal en zekerste weten tot volgend jaar


eerste meters op plankje

Jul 16, 2013 by Vermeersch

Een privéles gevolgd van 2uur! Eerst goed bibberen, een beetje stress omdat ik het vliegeren al geleerd had, maar niet met zoveel wind!!!!
Maar toen ging alles heel vlug en voor ik het wist was ik vertrokke, 5 meters op het plankje! Ik ging gewoon uit mijn dakje!
Dank je voor deze geweldige ervaring!!


Verslavend

Jul 10, 2013 by Stefan

Begin juli was het eindelijk zover. Samen met mijn zwager eindelijk de stap gezet om lessen te nemen. Geen halve maatregelen dus meteen 2 dagen achter elkaar. Geen seconde spijt van.

Eerste dag met Frankie het strand op. Er stond niet veel wind maar genoeg om met een NASAwing een start te maken. De middag viel de wind echter weg en zijn gestopt helaas. Het gevoel van deze kleinere vlieger maakte de les erop nog spannender.

De volgende dag zijn we een hele dag met Rik op stap geweest. Even het vliegertje oplaten en gaan, althans dat dachten we. Nooit gedacht dat er zoveel kracht op een kite kon staan. Voor mijn gevoel zijn we van links naar rechts over het strand getrokken. Met het bodydraggen had ik het idee de hele Zeeuwse kust gezien te hebben. Maar na een beetje spelen en met de juiste aanwijzingen hielden we zowaar de kite onder controle.

In de middag hebben we een eerste waterstart gemaakt. Wat was dat vet. Het idee dat je ineens op een board kan staan is fantastisch. Dat je vervolgens werd afgevuurd of gelancheerd maakte helemaal niet uit.

Blok 4 hebben we een weekje later gedaan samen met Kim. De hele ochtend lekker in het water bezig geweest. Nog geen afstanden gevaren maar wel iets langer kunnen staan als de les ervoor. Als je (in dit geval) Kim ziet starten en ziet varen dan wil je maar 1 ding en dat is net zoals haar starten en gaan. Zo gemakkelijk en smooth. Helemaal te gek. Na de laatste les, spullen gekocht in de shop. Ook hier relaxed behandeld en voorgelicht over wat wel en wat niet verstandig is.

De naam van de club zegt alles 'Natural High'. De rush, kick in combinatie met de totale relaxedheid, is perfect. Wij hebben echt leuke dagen gehad. Bedankt mannen en dames (ook de bediening in de beachclub zelf) voor een geweldige ervaring en goede voorbereiding om de basis te weten en nu te kunnen oefenen om later weer een verdieping te nemen en verder te lessen. Want na deze dagen weet ik hoe verslavend deze sport is en hoe belangrijk het is veilig op het water bezig te zijn..


Natural-high top kiteschool

Jun 15, 2013 by samuel sisselaar

Begin maart 2012 had ik kitesurf lessen geboekt bij Natural-high. Op de dag dat eindelijk mijn lessen begonnen werd ik in de kiteshop ontvangen door Koen. Ik vertelde daar dat ik al wat kite ervaring had maar nog nooit had gekitesurft. Vervolgen ben ik met mijn instructeur Jan naar buiten gegaan. Hij liet eerst zien hoe je een tubekite opzet. Daarna zijn wij het water ingegaan hij liet mij eerst even kiten met de tubekite om te kijken of ik inderdaad kon kiten. Toen bleek dat ik de kite inderdaad redelijk onder controle had zijn we gelijk gaan body-dragen. Na een half uurtje body-dragen was daar eindelijk het moment dat ik het met board mocht proberen. Dit onderdeel was helemaal nieuw voor mij. Om te beginnen hoe krijg je dat board aan. Na wat tips en tricks van jan lukten dat eindelijk. Maar nu het wegkomen. Helaas was het net vloed en het waaiden aardig hard dus ik had voor mijn eerste keer vrij hoge golven. Dus echt lukken wou het niet. Gelukkig was het binnenzeetje volgelopen. Dus wij verplaatsten ons naar de binnenzee en na een paar keer proberen gebeurden het opeens ik stond op mijn board en voer ik mijn eerste meters WAUW !!! Toen ik door had hoe het werkte ging het steeds beter en voer ik steeds langere stukken en dat pas na 1.5 uur kitesurfles. Na 2 uur zat mijn les er op. Ik was helemaal enthousiast.
De volgende les liet lang op zich wachten elke keer waaide het te zacht. Maar na 3 weken was het zo ver, les 2 kon beginnen. Dit keer was mijn instructeur Reindert deze les duurde 3 uur. Aangezien ik al op mijn board kon komen draaide deze les om stabieler en langer op mijn board te staan. Na wat tips ging het steeds beter dus in het laatste uur maar een stapje verder. Reindert liet zien hoe ik een bocht moest maken. Dus in het laatste uur was ik al bezig met het oefenen van bochtjes. Na deze les kreeg ik mijn certificaat van de watersportbond en kon ik mijzelf eindelijk kitesurfer noemen.
Sindsdien draait mijn leven om kitesurfen en ben ik gaan sparen voor mijn eigen kitesurf set. Nu is mijn uitrusting eindelijk helemaal compleet en kom ik zo vaak mogelijk naar de Brouwersdam. Na mijn lessen heb ik nog goed contact met Natural-high. Zij weten nu ook dat ik er helemaal voor ga en blijven mij tips geven. Ze organiseren ook coaching dagen waar je als beginner en gevorderde kiter aan mee kan doen . Bij deze dagen word je verdeeld in kleine groepjes en kan je opgeven wat je wilt leren of verbeteren. Je wordt dan ook gefilmd zodat je kan kijken wat je fout doet en zo leer je snel jezelf te verbeteren. Op deze dag heb ik in een keer een Back-rol geleerd. De coaching dag wordt afgesloten met een lekkere barbecue. Ik ben blij dat ik les bij Natural-high heb genomen. Natural High blijft mijn startpunt voor een leuke dag kitesurfen.

Groetjes: Samuel fanatiek kitesurfer


Een beleving

Jun 14, 2013 by Robert Dekker

Kitesurfles Natural High,

Na een aantal jaren gespeeld te hebben met een vlieger eindelijk eens de volgende stap gemaakt richting het water. Temeer omdat mijn zoon van 14 nu ook voldoende kracht en concentratie heeft.
En wat is er nou een leuker “Vader en zoon moment” dan het trotseren van de elementen.
Maarja waar leer je nou zoiets….

Na veel onderzoek op internet en het rondvragen bij vrienden, kennissen en collega’s kwam regelmatig de naam “Natural High” aanwaaien…..
Dan moet er wel wat speciaals aan deze kiteschool zijn….

Is het de relaxte sfeer? Zijn het de enthousiaste instructeurs die vergissingen al drie stappen van te voren zien aankomen? Is het wellicht het goede materiaal waarmee je les krijgt?
Of is het wellicht het zeewater wat daar extra lekker smaakt als je weer eens omver getrokken wordt van je board en je gevoelsmatig in een wasmachine terechtgekomen bent.
Gelukkig is daar dan altijd weer die held in het witte t-shirt, instructeur genaamd, die je weet te redden en je enthousiast houd voor de sport en je met kleine stappen verder en verder brengt

Doorzettingsvermogen moet je zelf meenemen. Het enthousiasme injecteert de instructeur…
Ik ben samen met mijn zoon nog bezig met de cursus en kan haast niet wachten tot het groene licht van de held in het witte t-shirt om zelfstandig aan de slag te gaan. Helaas valt er door het weer wel eens een les uit.

Dat is ook namelijk ook Natural High…..Als er geen les gegeven kan worden dan doen ze het ook niet en hou je de les gewoon tegoed. Het gaat hen niet om de centen. Het gaat hen om eerlijk zaken doen en mensen klaar maken om zelfstandig en op een veilige manier deze machtige sport te kunnen beoefenen.

Team van Natural High……Bedankt voor onze nieuwe hobby……

Robert en Duco Dekker


May 29, 2013 by Jeroen Struijk

Ik heb mijn 1e Kiteles gevolgd en dit is super bevallen, een relaxe sfeer en professionele / kundige instructeurs die je perfect begeleiden!

Echt een aanrader!!!


Natural High 0187 72 39 23 Brouwersdam 22 Ouddorp , 3253 MH Nederland 4.7 5.0 11 11 Ik heb mogen proeven van een supertof team dat tijd en kennis meegeeft in hun lessen , zowel privé als in groep .Met verschillende instructors heb ik mijn basisprogramma afgewer
Page:
12

Kitesurfkampen voor gevorderden

Dit keer een blogbericht van onze kiteschoolmanager Koen Molkenboer, die schrijft over het ontstaan van een programma voor kitesurkampen voor gevorderden. Toen ik 12...Lees meer